Urządzenia i Akcesoria
Orange Sponge Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
caster sugar plus extra for sprinkling250 g
-
orange unpeeled, cut in quarters, deseeded1
-
eggs3
-
100 g butter, in piecessunflower oil plus extra for greasing100 g
-
130 g crème fraîcheplain yogurt130 g
-
cake flour plus extra for dusting250 g
-
baking powder15 g
-
salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
200.4 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1627 kJ /
388.9 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
58.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Triple chocolate muffins
20 min
Vegan Eggplant Massaman Curry
50 min
Protein packed fluffy banana pancakes
30 min
Edna's Lemon Curd Teacake
40 min
Allergen Free Granola
30 min
Lemon glaze madeleines
24 godz. 30 min
Green Power Smoothie Bowl
5 min
High protein natural yoghurt (Diabetes, TM6)
34 godz. 20 min
Creamy "Cambodian" style fish curry
40 min
Best lemon drizzle cake
35 min
Better banana cake
45 min