Orange Sponge Cake

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • caster sugar plus extra for sprinkling
    250 g
  • orange unpeeled, cut in quarters, deseeded
    1
  • eggs
    3
  • sunflower oil plus extra for greasing
    100 g
    100 g butter, in pieces
  • plain yogurt
    130 g
    130 g crème fraîche
  • cake flour plus extra for dusting
    250 g
  • baking powder
    15 g
  • salt
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 200.4 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1627 kJ / 388.9 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 58.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...