Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole squids (approx. 8.5 oz ea. and 9.5 in. long)
- 2 oz day old bread, cut into pieces
- 1 tsp fresh parsley leaves, plus extra to garnish
- 2 tsp dry white wine
- 2 pinches ground white pepper
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- water to fully submerge bags (not higher than max. fill level)
-
1
oz lemon juice, freshly squeezed (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder) - 1 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 2 oz whipping cream
- 2 pinches saffron, plus extra to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 790.8 kJ / 189 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 0.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Wellington (Ben)
10 Std. 10 Min
Umami Paste
5 Min
Chinese Long Beans with Pork
25 Min
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40 min
Coq au Vin
1h 40min
Pork tenderloin parcels
1h
Moroccan Lamb with Chopped Salad
13 Std. 15 Min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 godz. 45 min
Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs
4 Std.
Slow Cooked Lamb Leg with Spring Vegetables
2 Std.
Sous-vide Pork Tenderloin with Ginger Glaze
1h 40min
Chilli and garlic prawns
1h 10min