Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g massa-mãe descarte (sem ter sido refrescado)
- 135 g água à temperatura ambiente
- 310 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de fermento de padeiro seco
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3247 kJ / 776 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 161 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1169 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguetes
15h
Pão de água com massa-mãe
21h
Baguetes de espelta com massa-mãe
7h 35min
Pão de centeio e banha
16 Std. 10 Min
Massa de pizza
1h
Rolos primavera com legumes - TM6
1h
Pão de mistura de centeio e ervas
14 Std. 30 Min
Pão de leitelho
18h
Pão de hambúrguer com sementes sem glúten
40min
Pão de lavrador
16u. 15min
Pão de mafra com massa-mãe
21h
Massa-mãe de centeio
120h 20min