Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 1500 g amêijoas
- 4 c. chá de sal
- 10 g coentros
- 100 g sobras de pão partido em pedaços
- 35 g azeite
- 4 dentes de alho
- 250 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 20 g vinho branco
- 50 g cebola
- 250 g leite
- 15 g manteiga
- 50 g farinha
- 1 pitada de noz-moscada
Massa
- 10 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 700 g farinha tipo 65
- 600 g água, mais q.b. p/ pincelar
- 2 c. chá de sal
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 431.1 kJ / 103 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 476 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissóis de camarão
1h 30min
Biscoitos de amêndoa
20min
Massa folhada
1h 30min
Noz disfarçada
Brak ocen
Arroz de salsicha à moda de Hong Kong
55 min
Rissóis de camarão
1h 30min
Pão-de-ló de Freitas
45 Min
Doce de morango e flor de sabugueiro
Brak ocen
Rissóis de atum
2h
Mini caracóis de canela
1h 30min
Doce de tomate
30min
Pão de ló de Margaride
1h 15 min