Chocolate quente dos Incas
TM6 TM5

Chocolate quente dos Incas

4.9 (12 ocen)

Składniki

  • 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
  • 1 c. sopa de cacau em pó s/ açúcar
  • 1000 g leite
  • 4 estrelas de anis
  • 1 vagem de baunilha cortada longitudinalmente
  • 1 cravinho
  • 1 pau de canela
  • 1 pitada de pimenta de espelta (pimenta de espelette - ver dica) (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 chávena de
Kalorie
1302.1 kJ / 311.2 kcal
Białko
8.4 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
20.1 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Błonnik
4.4 g
Sód
78.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy