Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g manteiga
- 4 ovos
- 180 g açúcar
- 120 g leite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 540 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2123.3 kJ / 507.5 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 300.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pães de leite
1 godz. 35 min
Pãezinhos de iogurte e fruta
1h 50min
Bolo Capuccino
50 Min
Trança recheada com coco
1 Std. 45 Min
Biscoitos estaladiços
25min
Pão doce de canela
2h 40min
Biscoitos de laranja e especiarias
50 Min
Manteiga sem sal
15 Min
Argolas de limão e canela
2 godz. 15 min
Bolo-rei sem glúten
3h 35min
Pão alentejano
3h 20min
Pão de cenoura
1h 40 min