Butter chicken

Butter chicken

3.6 381 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • cumin seeds
    2 tbsp
  • fennel seeds
    2 tbsp
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • brown onion (approx. 180 g), cut into halves
    1
  • butter cut into pieces
    100 g
  • olive oil
    1 tbsp
  • ripe tomatoes cut into quarters
    350 g
  • raw cashew nuts
    150 g
  • water
    50 g
  • skinless chicken thigh fillets cut into cubes (4 cm)
    1000 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • chilli powder (optional)
    1 tsp
  • garam masala
    1 - 2 tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • salt to taste
    ¼ - ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 646 kcal / 2702.9 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 53.6 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 22.2 g
Sód 514.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...