![Basic bread Basic bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0375FC32-2896-40AF-9ACD-6E904EC7116E/Derivates/4EB8635B-A00A-4E88-9A28-E3C9BB6BEC90.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g wheat grains
- 300 g water, plus extra for brushing
- 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 400 - 420 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
- mixed seeds (e.g. sunflower seeds, sesame seeds), for sprinkling (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 723.6 kJ / 172.3 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 188.6 mg
Alternatywne przepisy
Rustic bread
2h
Hot cross buns
1h 40min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Herb and garlic pull-apart bread
1 Std. 35 Min
Soft butter rolls
1h 50min
Wholemeal crumpets
1h 40min
Buttermilk bread
2h
Aussie meat pies
2h
Mashed potatoes
40 Min
Easy everyday white bread
5 godz. 10 min
Cheat's sourdough
74 Std.
Basic bread rolls
45 Min