Sticky date pudding
TM6 TM5 TM31

Sticky date pudding

4.9 (1.3K oceny)

Składniki

Pudding

  • 60 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
  • 200 g pitted dates
  • 300 g water
  • 2 tsp bicarbonate of soda
  • 170 g raw sugar
  • 2 eggs
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 170 g self-raising flour

Sauce

  • 250 g pouring (whipping) cream
  • 200 g brown sugar
  • 130 g unsalted butter, cut into pieces
  • 1 tsp natural vanilla extract

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1773 kJ / 422.2 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
52.3 g
Tłuszcz
22.1 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
3.2 g
Sód
332.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy