Creamy tomato and salami fettuccine

Creamy tomato and salami fettuccine

4.7 1.7K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 - 100 g
  • brown onion (approx. 90 g)
    ½
  • garlic clove
    1
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra for garnishing
    6 sprigs
  • red capsicum (approx. 110 g) deseeded, cut into pieces
    ½
  • zucchini cut into pieces
    100 g
  • olive oil to taste
    30 - 50 g
  • Roma tomatoes cut into quarters
    400 g
  • water
    300 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • dried fettuccine broken into halves
    250 - 300 g
  • salami or chorizo, thinly sliced
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 779.8 kcal / 3275.3 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 48.3 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 21.6 g
Sód 1034.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...