Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Korpus
- 180 gramů vlašských ořechů, plus extra navíc na ozdobu
- 6 bílků
- 120 gramů cukru moučky
- 20 gramů másla, pokojové teploty
- 60 gramů hrubé mouky
- 10 gramů kakaa
- ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
Zdobení
- 500 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku, vychlazené
- 100 gramů cukru moučky
- Wartości odżywcze
- na 1 kousek
- Kalorie
- 1232 kJ / 294 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavorský bramborový salát
15min
Puding z čerstvých jahod
2h 15 min
Líčka marinovaná v černém pivu
4h 35min
Pudingovo-mandlové řezy
2h 30min
Pivní chléb
3h 40 min
Chléb se sýrem a bylinkami
2 godz. 45 min
Malinový puding
35 min
Pomerančový dort s tropickým ovocem
2 godz. 40 min
Jahodovo-broskvový dort
12h
Štědrák
1h 40 min.
Telecí roláda s bramborovo - pastinákovou kaší
1h 15min
Citrónová poleva
7min