Suppe med sellerirot, ristede hasselnøtter og trøffel

Suppe med sellerirot, ristede hasselnøtter og trøffel

5.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porsjoner

Składniki

  • sellerirot skrelt, delt i biter (3 cm)
    600 g
  • løk delt i fire
    200 g
  • olivenolje
    30 g
  • hvitløksfedd
    3
  • timian, fersk kun blader
    3 kvister
  • potet skrelt, delt i biter (3 cm)
    150 g
  • vann avhengig av ønsket konsistens
    700 - 800 g
  • grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l) smuldret
    1
    1 toppet ts grønnsaksbuljong
  • havsalt pluss ekstra etter smak
    ½ ts
  • malt svart pepper pluss ekstra etter smak
    2 klyper
  • hasselnøtter, blansjerte
    150 g
  • soyafløte, piskbar
    100 g
  • trøffelolje
    3 ss

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 531 mg
Białko 7 g
Kalorie 1514 kJ / 366 kcal
Tłuszcz 31 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie