![Brioche Brioche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6E392CC0-67CF-41DF-BD41-122C02EE7196/Derivates/C749BDFD-34FF-4CE0-A98E-BE6D401ACE3C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g milk
- 20 g fresh yeast, crumbled or 2 tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour, plus extra for dusting
- 4 eggs
- 60 - 100 g sugar
- 1 tsp salt
- 170 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 egg yolk, lightly beaten, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 871.1 kJ / 207.4 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 164.4 mg
Alternatywne przepisy
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Marble cake
2h
Profiteroles
2h
Béchamel sauce
20 Min
Choux pastry
2h
XO sauce
1 Std. 50 Min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1 Std.
Mandarin crème brûlée
4 godz. 15 min
Baguette
3 Std. 45 Min
Milk bread (Challah)
2h 20min
Crème brûlée
7h
Chocolate fondant cake
40 Min