Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g water
- 10 g fresh yeast, crumbled or 1 tsp dried instant yeast
- oil, for greasing
- 500 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp salt
- 100 g hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2531.3 kJ / 604 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 122.3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1122.7 mg
Alternatywne przepisy
Baguettes
3 Std. 45 Min
Focaccia
2 Std. 5 Min
Rustic bread
2h
Fresh pasta dough
1 Std.
Brioche
5 Std.
Bagels with bacon jam and egg
3h 20min
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Cheat's sourdough
74h
Basic bread
1hod. 35min
Mick's ciabatta rolls
21 godz. 20 min
Herb and garlic pull-apart bread
1hod. 35min