Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g water
- 10 g fresh yeast, crumbled or 1 tsp dried instant yeast
- oil, for greasing
- 500 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp salt
- 100 g hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2531.3 kJ / 604 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 122.3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1122.7 mg
Alternatywne przepisy
Rustic bread
2h
Focaccia
2h 5min
Milk bread (Challah)
2h 20min
Herb and garlic pull-apart bread
1 Std. 35 Min
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Bagels with bacon jam and egg
3h 20min
Buttermilk bread
2h
Brioche
5 godz.
Fresh pasta dough
1h
Basic bread
1 Std. 35 Min
Cheat's sourdough
74 Std.
Mick's ciabatta rolls
21 Std. 20 Min