![Alphabet cupcakes Alphabet cupcakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61A81E99-DA7B-4DBB-808A-E669BB71CAAB/Derivates/65198DC1-6F97-4AA1-9658-2E9750985DE9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate cupcakes
- 250 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 250 g water
- 50 g Dutch cocoa powder
- 150 g buttermilk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g plain flour
- 1 pinch salt
- 300 g white sugar
- 1 tsp bicarbonate of soda
Chocolate buttercream icing
- 500 g icing sugar (see Tips)
- 40 g Dutch cocoa powder
- 240 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 1 tbsp boiling water
- 1 tsp natural vanilla extract
Modelling paste
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra for dusting (see Tips)
- natural food colouring of choice
- 1 ½ tsp tylose (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1943.8 kJ / 456.8 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 73.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 81 mg
Alternatywne przepisy
Pancake and fruit kebabs
1 Std.
Basic vanilla cupcakes
35 Min
Basic vanilla cake
55 Min
Chocolate cupcakes
1 godz. 20 min
Gravity cake
2 godz.
Basic chocolate cupcakes
40 Min
Chocolate chip cookies
50 min
Chocolate chip muffins
40 Min
Butter biscuits
50 min
Buttercream icing
10 Min
Marshmallow icing
7h 40min
Too easy chocolate cake
50 min