Urządzenia i Akcesoria
Temaki sushi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 pieces
Składniki
-
sushi rice200 g
-
water plus extra to soak530 g
-
rice vinegar2 tbsp
-
sugar3 tsp
-
sea salt1 tsp
-
medium raw prawns peeled and deveined10
-
nori sheets cut into halves5
-
carrot cut into julienne½
-
cucumber cut into julienne¼
-
avocado thinly sliced½
-
wasabi paste to serve
-
soy sauce to serve
-
Japanese pickled ginger to serve
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
384.3 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
459.6 kJ /
109.4 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mocha and hazelnut ice cream with toasted marshmallows
18 godz. 30 min
Bagels with bacon jam and egg
3 godz. 20 min
Sushi Rice
1 godz. 5 min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter)
40 min
Portuguese green eggs
50 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Chocolate cake pops
1 godz. 55 min
Sautéed prawns
15 min
Poached eggs with hollandaise
40 min
Salad juice
15 min
Spooky shortbread fingers
1 godz. 50 min
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1 godz. 30 min