![Soft butter rolls Soft butter rolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FDB6C2E2-398E-4C4F-A67F-2F26CB650450/Derivates/6C3FBB54-E800-4FF2-8BDC-0DEEEBEBC592.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g buttermilk
- 120 g water
- 70 g sugar
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 50 g butter, softened, plus extra melted for brushing
- 1 egg
- 680 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 706.9 kJ / 168.3 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 124.1 mg
Alternatywne przepisy
Sultana, apple and custard scrolls
4 Std. 30 Min
Buttermilk bread
2h
Aussie meat pies
2h
Butter biscuits
50 Min
Pizza dough
1 Std.
Pull-apart sunshine bread
40 min
Sultana, apple and custard pastries
2h 40min
Easy everyday white bread
5 Std. 10 Min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Herb and garlic pull-apart bread
1j 35 menit
Basic bread
1j 35 menit
Pikelets
35 min