![Caramel sauce Caramel sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9cb11230-f74c-439d-a8eb-58958d8b4d4e/Derivates/de304170-2bc1-40b4-b584-c8cc783b38c7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1030 g water
- 1 tsp lemon juice (see Tip)
- 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 tbsp vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1935.5 kJ / 460.9 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 10.5 mg
Alternatywne przepisy
Crème caramels
7 godz. 45 min
Berry curd
15 Min
Caramel toffees
2 Std.
Peanut brittle
1 godz. 30 min
Honeycomb
1 godz. 30 min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Caramel Sauce
1 godz. 30 min
Caramel puddings
2h 40min
Béchamel sauce (TM6 )
15 Min
Salted caramel sauce
40min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15 Min
Butterscotch sauce
10 Min