Urządzenia i Akcesoria
Caramel sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
white sugar250 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
water1030 g
-
lemon juice (see Tip)1 tsp
-
unsalted butter chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
vinegar1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
10.5 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
1935.5 kJ /
460.9 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilla bean marshmallows
2 godz. 15 min
Custard
10 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Choux pastry
1 godz.
Whipped cream
15 min
Custard
10 min
Peanut brittle
1 godz. 30 min
Caramel toffees
2 godz.
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Lemon or lime butter
15 min
Salted caramel sauce
40 min
Quick béchamel sauce
15 min