Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelatina de sidra
- 4 hojas de gelatina
- 350 g de sidra achampanada
- 25 g de azúcar
- 12 frambuesas frescas
Mousse de sidra
- 1 clara de huevo
- 40 g de sidra
- 90 g de azúcar
- 4 g de gelatina neutra en polvo
- 75 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 6 frambuesas frescas
- 6 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 590 kJ / 141 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 16.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
1h 20min
Cóctel roscón de Reyes
5 min
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6h 20min
Mojito blanca Navidad
10 min
Aperitivo de queso con arándanos y jamón
15 min
Langostinos con salsa al oporto y chocolate
30min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10 min
Vasitos de mascarpone con muesli crujiente y chocolate
30min
Medallones de solomillo de cerdo flambeado y salsa de turrón
15 min
Tarta de cumpleaños de chocolate, vainilla y queso
6 Std.
Cremoso de ibérico
5 min
Bombones de morcilla con puré de manzana
30min