Byggrynsrisotto med gresskar og chorizo

Byggrynsrisotto med gresskar og chorizo

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porsjoner

Składniki

  • parmesanost delt i biter (2 cm)
    50 g
  • løk delt i biter
    40 g
  • chorizo i terninger (ca. 0.5 cm - 1 cm)
    100 g
  • "extra virgin" olivenolje
    30 g
  • vann kokende
    800 g
  • grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l)
    1 ½
  • gresskarkjøtt delt i biter (2 cm)
    250 g
  • byggryn skylt
    300 g
  • tørr hvitvin
    100 g
  • havsalt etter smak
    2 klyper
  • malt svart pepper etter smak
    2 klyper
  • rosmarin, fersk kun blader
    1 kvist

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 18.8 g
Kalorie 2171 kJ / 519 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Węglowodany 62.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie