![Raspberry and Apple Crumble Raspberry and Apple Crumble](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73549cf0-6638-4ba3-9c6c-d728e448dfcd/Derivates/1ba5d0a5-e4cc-4338-98bc-988201f51e81.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fruit Filling
- 600 g Bramley cooking apples, peeled and cored, cut in pieces (2 cm)
- 300 g fresh raspberries
- 150 g caster sugar
- 80 g crème de cassis
Crumble Topping
- 250 g unsalted butter, cold, cut in pieces
- 350 g plain flour
- 200 g caster sugar
Custard
- 500 g whole milk
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 50 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 pinch fine sea salt
- 20 - 30 g cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3901.5 kJ / 932.5 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 139.2 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.6 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 65.5 mg
Alternatywne przepisy
Yorkshire Pudding
1h
Rhubarb crumble
45min
Scones
30min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1h 10min
Cauliflower Cheese
50min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Victoria sponge cake
1h 20min
Classic Flapjack
55 min
Rich Shortcrust Pastry
25min
Victoria Sponge
1h 10min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
Rhubarb Crumble
55 min