Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 20 g di amaretti
- 100 g di mandorle pelate
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 200 g di zucchero
- 4 uova
- 170 g di farina
- 30 g di Rum
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci vanigliato
- Wartości odżywcze
- na 10 porzioni
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta all'amaretto con crema
1 Std. 5 Min
Torta stracciatella
50 Min
Torta di mandorle e cioccolato
1 Std. 30 Min
Torta di nocciole
50 Min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1 Std. 15 Min
Torta ricotta e cioccolato
55 Min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 Min
Torta al cocco
1h
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min
Torta di mele e nocciole
1h