Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di zucchero
- 150 g di burro a pezzi
- 2 tuorli
- 2 uova
- 50 g di mandorle tritate
- 80 g di farina di mais
- 80 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 30 g di Rum scuro
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mais
1 godz.
Torta di pane con nocciolata
1sa 10 dk
Amandovolo
1 Std. 15 Min
Ciambella del mugnaio
40min
Focaccia dolce alle nocciole
1h 45min
Polenta
1 godz.
Focaccia dolce
45min
Nadalin
6h 30min
Crostata di frutta secca e miele
1sa 10 dk
Torta di grano saraceno e lampone
1sa 35 dk
Torta degli addobbi
1h 25min
Panone di Natale
2h 30min