![Crema catalana (di Luca Montersino) Crema catalana (di Luca Montersino)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A13E0EAA-DFA7-4264-8B3B-79CCC77F9282/Derivates/B59B434D-7C1D-4EEB-9CE2-B21BD45533D9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 1 pezzettino di scorza di limone (3 g), preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 1 pizzico di cannella in polvere (1 g)
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 400 g di latte intero
- 270 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di tuorli
- 170 g di zucchero di canna grezzo per caramellare
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 10865 kJ / 2597 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 297 g
- Tłuszcz
- 147 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake in vasetto
4h
Crema catalana
40 Min
Crema inglese
15 Min
Zabaione
15 Min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Meringhe
2h
Meringhe al caramello con crema inglese
30 Min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 Min
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5h 45min
Semifreddo alla crema al Whisky
5u. 30min
Crème caramel
3 Std. 45 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min