Crema catalana (di Luca Montersino)

Crema catalana (di Luca Montersino)

3.9 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 Ricetta completa

Składniki

  • di zucchero
    100 g
  • di scorza di limone (3 g), preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
    1 pezzettino
  • di cannella in polvere (1 g)
    1 pizzico
  • di amido di mais (maizena)
    30 g
  • di latte intero
    400 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    270 g
  • di tuorli
    130 g
  • di zucchero di canna grezzo per caramellare
    170 g

Wartości odżywcze na 1 Ricetta completa

Kalorie 2597 kcal / 10865 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 147 g
Węglowodany 297 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...