![Boiled rice Boiled rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE38BC2F-473D-4AC2-9DFC-AF9E51A04568/Derivates/8C97D37C-410B-439F-B412-AC2D81AD7D1F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g long grain rice
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 20 g olive oil or butter (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 990.2 kJ / 235.7 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 563.4 mg