Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 20 g butter
- 500 g pumpkin, peeled, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 500 g water, adjust to taste
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 30 g pouring (whipping) cream (optional)
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 632.2 kJ / 150.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 335.5 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45 min
Chicken and sweet corn soup
30 min
Boiled rice
25 min
Zucchini slice
45 min
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Banana bread
1 Std. 50 Min
ANZAC biscuits
40 min
Shepherd's pie
55 min
Mushroom risotto
30 min
Vegetable stock paste
30 min
Mashed potatoes
40 min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min