![Pumpkin soup Pumpkin soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DBB09B22-F1C0-47D9-A8B6-D4673AD750FD/Derivates/98FB7DCF-AD44-4D68-B437-BCD91AF07F5A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 20 g butter
- 500 g pumpkin, peeled, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 500 g water, adjust to taste
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 30 g pouring (whipping) cream (optional)
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 632.2 kJ / 150.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 335.5 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable stock paste
30 Min
ANZAC biscuits
40 Min
Zucchini slice
45 Min
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Banana bread
1h 50min
Shepherd's pie
55 Min
Mushroom risotto
30 Min
Mashed potatoes
40 Min
Minestrone
40 Min
Chicken and sweet corn soup
30 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Boiled rice
25 Min