Pumpkin soup

Pumpkin soup

4.3 1.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • brown onion (approx. 180 g), cut into halves
    1
  • butter
    20 g
  • pumpkin peeled, cut into pieces
    500 g
  • carrot cut into pieces
    1
  • water adjust to taste
    500 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • pouring (whipping) cream (optional)
    30 g
  • salt to taste
    2 pinches
  • ground black pepper to taste
    2 pinches
  • fresh basil leaves only, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 150.5 kcal / 632.2 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 335.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...