Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 50 - 100 g onions
- ½ - 1 tsp salt
- 30 g oil
- 50 - 100 g Thai red curry paste
- 200 g coconut milk
- 200 g water
- 400 g waxy potatoes, peeled, cut in bite-size pieces
- 100 g carrots, cut in bite-size pieces
- 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in cubes (3 cm)
- 150 g frozen green peas
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1914 kJ / 459 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 633.5 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in tomato sauce with chorizo
25 dk
Chicken garam masala
50min
Three-course meal for two: Vegetable soup, Chicken casserole with rice, Steamed apple
1sa 20 dk
Chilli con carne
40 dk
Rustic bread
2 Std.
Boiled eggs
20 dk
Lasagne bolognese
2sa 30 dk
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Frozen fruit sorbet
5 dk
Vegetable soup
35 dk
Meatballs with tomato sauce
45 Min
Quick Thai Chicken Curry
40 dk