Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 50 - 100 g onions
- ½ - 1 tsp salt
- 30 g oil
- 50 - 100 g Thai red curry paste
- 200 g coconut milk
- 200 g water
- 400 g waxy potatoes, peeled, cut in bite-size pieces
- 100 g carrots, cut in bite-size pieces
- 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in cubes (3 cm)
- 150 g frozen green peas
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1914 kJ / 459 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 633.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Vegetable soup
35 Min
Boiled eggs
20 Min
Chilli con carne
40 Min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 Min
Cod with citrus butter
50min
Quick Thai Chicken Curry
40 Min
Indian vegetable curry
50min
Chicken garam masala
50min
Pasta in tomato sauce with chorizo
25 Min
Meatballs with tomato sauce
45 Min
Pumpkin soup
35 Min