Quick Thai chicken curry

Quick Thai chicken curry

3.8 70 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • onions
    50 - 100 g
  • salt
    ½ - 1 tsp
  • oil
    30 g
  • Thai red curry paste
    50 - 100 g
  • coconut milk
    200 g
  • water
    200 g
  • waxy potatoes peeled, cut in bite-size pieces
    400 g
  • carrots cut in bite-size pieces
    100 g
  • chicken breast fillets, skinless cut in cubes (3 cm)
    600 g
  • frozen green peas
    150 g
  • fresh coriander leaves only, to garnish
    2 - 3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 459 kcal / 1914 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 633.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...