Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- 6 Eier
- 160 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 270 g Mehl
- ¾ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Sahnecreme und Fertigstellung
- 9 Blätter Gelatine
- 120 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 500 g Quark, 20% Fett
- Konfitüre zum Bestreichen
- Himbeeren, frisch oder TK, aufgetaut und abgetropft, zum Füllen und Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1253 kJ / 299 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Etagentorte
7 Std.
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 Std. 30 Min
Latte-Macchiato-Torte
5 godz. 30 min
Erdbeertorte
4 Std.
Tortentraum Himbeere
5h
Flockentorte
2 Std. 25 Min
Maracuja-Schmand-Torte
4 godz. 45 min
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13h
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6h 30min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min