Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa branca
- Manteiga q.b. p/ untar
- 150 g leite
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 30 g açúcar
- 250 g farinha tipo 65
- 1 - 2 pitadas de sal
Massa de chocolate
- 175 g leite
- 25 g manteiga
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 30 g açúcar
- 245 g farinha tipo 65
- 10 g cacau em pó
- 1 - 2 pitada de sal
Ouriços
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 100 g chocolate de leite partido em pedaços
-
16
g passa de uva
lub 16 g pinhão cru -
8
amêndoas esmagadas
lub 8 nozes pecan esmagadas - 1 gema de ovo
- 1 c. sopa de água
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de aniversário
1h
Naked cake
1h 30min
Dedos de salsicha do Halloween
1h
Gelado mármore
11h 30min
Bolinhos de fruta a vapor
Brak ocen
Guisado de frango – na sanduíche
2h 55min
Gressinos de chocolate e laranja
1h 30min
Croissants integrais
4h
Napolitanas de chocolate
4h 40min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2h 40min
Bolachas de laranja e chocolate
30min
Massa de piza
1h