Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 160 g de harina sin gluten Schär® Mix B
- 50 g de fécula de maíz certificada sin gluten
- 100 g de azúcar moreno
- 50 g de almendra molida casera (o consultar lista FACE)
- 1 pellizco de sal
- 1 huevo
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Decoración
- 1 clara de huevo
- 70 g de almendras laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 424 kJ / 101 kcal
- Białko
- 1.89 g
- Węglowodany
- 8.53 g
- Tłuszcz
- 6.64 g
- Błonnik
- 0.67 g
Alternatywne przepisy
Pan de molde sin gluten
14h
Hojaldre rápido (sin gluten)
1h
Minicakes de yogur (sin gluten)
40min
Baguetinas de cerveza (sin gluten)
14h
Roscón de Reyes sin gluten
2h 45min
Pan exprés sin gluten
1h
Pan de brioche sin gluten
2h 50min
Magdalenas de limón (sin gluten)
1h 15min
Biscottini de arroz al limón (sin gluten)
35min
Bizcocho genovés (sin gluten)
1sa 10 dk
Pizza "de la pizzería" sin gluten
2h 50min
Cookies de chocolate (sin gluten)
1 Std. 30 Min