Spinat-Joghurt-Suppe mit Bulgurklößchen - Cimcime

Spinat-Joghurt-Suppe mit Bulgurklößchen - Cimcime

3.5 128 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Bulgurklößchen
  • Knoblauchzehe
    1
  • Wasser
    120 g
  • Bulgur fein (Köftelik Bulgur)
    80 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    80 g
  • Salz
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Eiweiß
    1
Spinat-Joghurt-Suppe mit Einlage
  • Blattspinat, frisch große Blätter evtl. grob zerkleinert
    100 g
  • Joghurt, 10% Fett
    400 g
  • Eigelb
    1
  • Mehl (1 EL)
    10 g
  • Wasser
    800 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Salz
    ½ TL
  • Kichererbsen, getrocknet (400 g, Abtropfgew. 265 g), abgetropft, abgespült
    1 Dose
  • Chiliflocken (Pul Biber), zum Bestreuen
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 1614 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...