Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Würfel frische Germ
- 200 g Wasser
- 85 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Weizenmehl, universal
- 1 ¼ TL Salz
- 4 TL Za'atar (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Türkische Pizza - Lahmacun
1 Std. 10 Min
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
1h
Bohnen-Dill-Rauten - Fava
1h 20min
Zatar
15min
Za´atar-Brot
1h 40min
Yufka-Taschen aus der Pfanne - Gözleme
1h 20min
Tahin-Joghurt-Dip - Yoğurtlu Tahin Soslu
5 Min
Persisches Fladenbrot mit Kräuter-Walnuss-Dip
2h 35min
Sesamkringel - Simit
2 godz. 10 min
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1h 20min
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1h
Lahmacun (Türkische Pizza)
1h