Urządzenia i Akcesoria
Libanesisches Fladenbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 Stück
Składniki
-
frische Germ½ Würfel
-
Wasser200 g
-
Olivenöl etwas mehr zum Einfetten85 g
-
Weizenmehl, universal300 g
-
Salz1 ¼ TL
-
Za'atar (siehe Tipp)4 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
437 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zatar
15 min
Gefüllte Parathas
1 godz. 20 min
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1 godz. 20 min
Kashmiri Reis
30 min
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
1 godz.
Pilaw-Reis
40 min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Za´atar-Brot
1 godz. 40 min
Persisches Fladenbrot mit Kräuter-Walnuss-Dip
2 godz. 35 min
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1 godz.
Grießhelva - İrmik Helvası
1 godz. 25 min
Kichererbsenpaste - Humus
13 godz.