Urządzenia i Akcesoria
菌菇汤/清蒸柠檬三文鱼/凉拌茄子/三杯鸡
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 人份
Składniki
-
去皮三文鱼鱼排300 克
-
盐3 茶匙
-
现磨黑胡椒粉1 小撮
-
白洋葱 切丝50 克
-
柠檬 切片½ 个
-
茄子 ,切长条,1×1×5厘米400 克
-
干松茸 切片10 克
-
白蘑菇 切块100 克
-
蟹味菇 切去根部80 克
-
花菇 干的,提前泡发后,一切四4 - 5 朵
-
新鲜杏鲍菇 切片100 克
-
水1500 克
-
蒜头3 瓣
-
姜 切片10 克
-
新鲜红辣椒 选择中等辣度的美人椒,切段10 克
-
黑芝麻油10 克
-
鸡腿 带骨切块800 克
-
米酒20 克
-
酱油膏30 克
-
酱油 选台湾酱油30 克
-
蒜头 切末3 瓣
-
糖½ 茶匙
-
麻油1 茶匙
-
生抽1 茶匙
-
新鲜九层塔 只取叶子10 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
3.6 g
Kalorie
187 kJ /
44.8 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
美善品善厨
40 Przepisów
Chiny
Chiny