菌菇汤/清蒸柠檬三文鱼/凉拌茄子/三杯鸡

菌菇汤/清蒸柠檬三文鱼/凉拌茄子/三杯鸡

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 人份

Składniki

  • 去皮三文鱼鱼排
    300 克
  • 3 茶匙
  • 现磨黑胡椒粉
    1 小撮
  • 白洋葱 切丝
    50 克
  • 柠檬 切片
    ½ 个
  • 茄子 ,切长条,1×1×5厘米
    400 克
  • 干松茸 切片
    10 克
  • 白蘑菇 切块
    100 克
  • 蟹味菇 切去根部
    80 克
  • 花菇 干的,提前泡发后,一切四
    4 - 5 朵
  • 新鲜杏鲍菇 切片
    100 克
  • 1500 克
  • 蒜头
    3 瓣
  • 切片
    10 克
  • 新鲜红辣椒 选择中等辣度的美人椒,切段
    10 克
  • 黑芝麻油
    10 克
  • 鸡腿 带骨切块
    800 克
  • 米酒
    20 克
  • 酱油膏
    30 克
  • 酱油 选台湾酱油
    30 克
  • 蒜头 切末
    3 瓣
  • ½ 茶匙
  • 麻油
    1 茶匙
  • 生抽
    1 茶匙
  • 新鲜九层塔 只取叶子
    10 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 3.6 g
Kalorie 187 kJ / 44.8 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...