![Pizza alla marinara Pizza alla marinara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97C2C718-5015-437F-8355-316EE000F57C/Derivates/556409BB-02E0-4BA3-BC16-F409F609FCED.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (circa 8 g) - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 3 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di polpa di pomodoro fresca o in scatola
- 2 - 3 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di origano fresco o secco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1035 kJ / 247.4 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Pizza quattro stagioni
1ч. 30 мин.
Croissant salati agli spinaci
3ч.
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza frescolina
1h 40min
Panzerotti romani
1 godz. 10 min
Pizza bianca alla rucola
1h 35min
Pizza diavola
1ч. 45 мин.
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55min
Pizza alle tre farine
1h 55min
Pizza margherita (per 1 persona)
1ч. 30 мин.
Pizza Margherita e basilico
2ч. 10 мин.