Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (circa 8 g) - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 3 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di polpa di pomodoro fresca o in scatola
- 2 - 3 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di origano fresco o secco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1035 kJ / 247.4 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Pizza bianca alla ligure
1h 45min
Pizza quattro stagioni
1小时 30 分钟
Pizza ai peperoni
1sa 55 dk
Pizza alle zucchine
1h 45min
Pizza frescolina
1h 40min
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza diavola
1h 45min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza bianca alla rucola
1h 35min
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
4h 30min
Pizza alle tre farine
1sa 55 dk
Pizza Margherita e basilico
2hod. 10min