Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Vollkorn-Butterkekse
- 100 g Mandeln
- 150 g Butter, in Stücken
Belag und Fertigstellung
- 50 g Zucker
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 500 g Quark, 20% Fett
- 30 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 80 g Karamell-Bonbons, weich (z. B. Sahne-Muh-Muhs)
- 25 g Sahne
- 200 g Trauben, rot, kernlos
- 200 g Trauben, hell, kernlos
- 50 g Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ostertorte
7 Std.
Soffioni Abruzzesi (Ricotta-Törtchen)
1h 45min
Erdbeer-Poke-Cake
13h
Carrot-Cheesecake
1 Std. 30 Min
Zitronen-Mango-Schnitten
6h 30min
Lütticher Waffeln mit Schokosauce und Tonka-Schmand
2 godz.
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Nussecken-Tarte
4h 30min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2 Std. 30 Min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2 Std. 30 Min