Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 coxas e sobrecoxas de pato
- 1 limão tahiti, apenas o suco
- 100 g vinho branco seco
- 3 dentes de alho, amassados
- 2 c. chá de sal
- 1 pimenta de cheiro
- azeite, q. b. para untar
- 2000 g tucupi temperado
- 2 ramo de jambu
- 600 g água
- 250 g arroz branco
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 3783 kJ / 905 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 575 mg
Alternatywne przepisy
Baguete de atum
Brak ocen
Risoto de frutos do mar
Brak ocen
Pão pizza
2 Std. 30 Min
Granola de Castanhas
50 Min
Pasta tailandesa de caril verde
Brak ocen
Sorvete de rosé e limonada
9h
Brigadeiro de capim-santo de colher
20 Min
Creme de camarão e castanha do Pará
Brak ocen
Bobó de camarão
1h 20min
Picadinho
40min
Dadinho de tapioca
3h 10min
Torta capixaba
1 Std. 30 Min