Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo de pollo
- 1 carcasa de pollo en trozos
- 40 g de nabo
- 30 g de apio en trozos
- 1500 g de agua
- 1 cucharadita de sal
Sopa
- 100 g de zanahoria en trozos
- 80 g de puerro (la parte blanca) en rodajas
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 70 g de vino de Jerez seco
- 100 - 120 g de arroz
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 500 kJ / 120 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pasta y judías pintas
40 min
Sopa de picadillo con fideos
25 min
Sopa de lubina con patatas
1 Std. 10 Min
Sopa de pollo, huevo y limón (Avgolemono)
1 Std. 15 Min
Caldo de gallina
1 Std. 10 Min
Sopa de ave
40 min
Caldo escocés (Scotch broth)
1h
Sopa de mejillones con fideos
30 min
Consomé de ternera
1h 40min
Sopa de patata y cilantro (Pisca andina)
45 min
Sopa de verduras con lentejas y arroz
1h 50min
Caldo de pollo con ñoquis de pan
1h 5min