Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g água
- 10 g fermento biológico seco
- 60 g açúcar demerara
- 600 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 90 g óleo de girassol
- 1 c. chá de sal
- 2 ovos inteiros
- 1 ovo batido
- 10 g sementes de gergelim
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 733.8 kJ / 175.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 105.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de pera com gorgonzola
30 Min
Polenta cremosa
50 Min
Molho gastric de frutas vermelhas
Brak ocen
Verrine de Frutas Vermelhas
Brak ocen
Brigadeiro de capim-santo de colher
20 Min
Pão de mandioquinha
1 Std. 10 Min
Chipa
30 Min
Polenta
40 dk
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Molho vinagrete
15 Min
Focaccia com cebola
2h
Pickles de cebola -TM6
45 Min