Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g feijão fradinho
- 1000 g água
- 260 g cebola
- 1 ½ c. chá de sal marinho
- 1030 g azeite de dendê
- 100 g pão amanhecido, cortado em pedaços
- 250 g leite de coco
- 80 g amendoim torrado, sem sal e sem casca
- 80 g castanha-de-caju torrada sem sal
- 2 dentes de alho
- 50 g camarões secos, dessalgados
- molho vinagrete, q. b. para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 623 kJ / 149 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 68 mg
Alternatywne przepisy
Sanduíche de frango com maionese de beterraba
40 min
Farofa de maçã
35 min
Brandade de bacalhau
40 min
Salpicão de frango
40 min
Cocada branca
45min
Curau de milho verde
30min
Cuscuz à paulista
1h 25min
Tutu à mineira
35 min
Massa para coxinha
30min
Pastel de carne
3 godz. 15 min
Pão de batata recheado
1h 25min
Requeijão Cremoso
1u. 30min