Wersje kompatybilne
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 350 g cebola, cortada em rodelas
- 40 g azeite de oliva
- 300 g polpa de tomate
- 800 g bifes de alcatra de aprox. 16 cm x 8 cm cada, cortados ao meio
- 200 g cerveja pilsen
-
1 ½
c. chá de caldo de carne em pasta
lub 1 ½ c. chá de sal - 1 folha de louro seco
- 800 g mandioquinha, cortada em cubos de 2 cm x 2 cm
- 400 g vagem fresca
- 60 g leite
- 20 g manteiga
- ½ c. chá de sal marinho
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 4322 kJ / 1034 kcal
- Białko
- 620 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 530 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de carne com legumes
35 dk
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30 Min
Bolo de carne
1 Std. 5 Min
Estrogonofe de carne com batatas
1 godz. 20 min
Polenta
40 dk
Kibe assado
1 godz. 20 min
Creme de pupunha e queijo brie
45 Min
Sorvete de coco
4 godz. 20 min
Cuscuz com frango, cordeiro e salsichas picantes
1 Std. 10 Min
Escondidinho de carne
1 Std. 15 Min
Sorbet de frutas
5 Min
Arroz no vapor
25 Min