Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- óleo de girassol, q. b. para untar
- 450 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 100 g queijo parmesão, cortado em pedaços
- 120 g leite
- 60 g manteiga
- 20 g açúcar
-
25
g fermento biológico fresco
lub 1 c. sopa fermento biológico seco - 3 ovos
- 3 gemas de ovos
- 1 c. chá de sal marinho
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 136 mg
Alternatywne przepisy
Rolinhos de salmão defumado
Brak ocen
Smoothie de banana e maracujá
5 min
Brandade de bacalhau
40 Min
Sorvete de mandioca e coco
Brak ocen
Suco cítrico com capim-santo
Brak ocen
Manteiga de coco
Brak ocen
Polenta
40 Min
Tutu à mineira
35 min
Salada de batata com iogurte
55 min
Patê de fígado
25min
Sorvete de baunilha
Brak ocen
Sopa cremosa de tomate
30min