Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g filé de peixe pescada
lub 600 g filé de peixe Saint Peter - 1 limão, o suco e raspas da casca
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 150 g sobras de pão
- 3 dentes de alho
- farinha de trigo, q. b. para empanar
- 2 ovos batidos
- 100 g cebola
- 30 g azeite
- 300 g tomates, cortados em pedaços
- 50 g vinho branco
- 80 g água
-
1
c. chá de caldo de peixe em pasta
lub 1 c. chá de sal - 1 c. chá de açúcar
- 350 g camarão limpo
- 3 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2291 kJ / 548 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 681 mg
Alternatywne przepisy
Patê de avocado
10 Min
Feijoada tradicional
13 godz. 25 min
Salpicão de frango
40 Min
Arroz e feijão tradicional
13h 20 min
Escondidinho de carne seca
1 godz. 55 min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 Std. 45 Min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1h 40 min
Risoto de camarão com leite de coco
40 Min
Quibebe
35 min
Calabresa acebolada
20min
Molho vinagrete
15 Min
Escondidinho de carne
1h 15 min