Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
650
g filé de peixe tilápia, em tiras (4 cm x 15 cm)
lub 650 g filé de peixe Saint Peter, em tiras (4 cm x 15 cm) - 40 g suco de limão
- 1 c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta do reino em pó
- 1 c. chá de azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 150 g sobras de pão
- 1 dente de alho
- 150 g farinha de trigo para empanar
- 2 ovos
- 300 g óleo de girassol
- 1 c. chá de mostarda
- ½ c. chá de gengibre fresco, ralado
- 1 ramo de coentro fresco, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1559 kJ / 373 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 528 mg
Alternatywne przepisy
Bobó de camarão
1h 20min
Feijoada tradicional
13h 25 min
Arroz e feijão tradicional
13h 20min
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Ragú de carne
45min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Creme de milho verde
25 Min
Farofa
30 Min
Kibe assado
1h 20min
Molho vinagrete
15min
Escondidinho de carne
1 Std. 15 Min