Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g feijão preto, seco
- 1700 g água
- 100 g cebola
- 3 dentes de alho
- 30 g óleo de girassol
- ½ pimenta dedo-de-moça, cortada ao meio e sem sementes e mais q. b. para decorar
- 150 g bacon em cubos de aprox. 2 cm x 2 cm
- 1 folha de louro seco
- 1 c. chá de sal marinho, mais q. b. para ajustar o sabor
- 2 talos de cebolinhas, picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1078 kJ / 258 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 643 mg
Alternatywne przepisy
Arroz Natalino
55 min
Feijoada tradicional
13h 25min
Feijão tropeiro
13 Std. 15 Min
Arroz e feijão tradicional
13 Std. 20 Min
Escondidinho de carne seca
1h 55min
Quibebe
35min
Sorvete de banana com chocolate
4 Std. 10 Min
Mini pão de queijo com calabresa
2 Std.
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3 Std. 25 Min
Chilli com carne
40 Min
Escondidinho de carne
1h 15min
Arroz no vapor
25 λεπτ.