Saftiger Maracujakuchen mit Glasur

Saftiger Maracujakuchen mit Glasur

4.6 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Stücke

Składniki

  • Feinkristallzucker
    200 g
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • natürlicher Vanilleextrakt
    5 g
    5 g Vanillezucker, selbst gemacht, (siehe Tipp) oder gekauft
  • Weizenmehl, glatt
    220 g
  • griechisches Joghurt (10% Fett)
    100 g
  • Maracujanektar von Happy Day
    190 g
  • Backpulver
    8 g
  • Salz
    1 Prise
  • Bio-Orangenschale frisch gerieben
    1 TL
  • Maracujas Kerne und Fruchtfleisch ausgekratzt
    2

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 232 kcal / 970 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 132 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...