Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Porree, in Ringen
- 500 g Kartoffeln, in Stücken
- 30 g Butter
- 700 g Wasser
- 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 150 g Crème fraîche
- 40 g frische Kräuter, gemischt (Frankfurter Grüne Sauce-Kräuter), abgezupft, grob geschnitten
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 798 kJ / 190 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatensuppe
40 Min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Kartoffelcremesuppe
40 Min
Gemüsecremesuppe
1h 15min
Basilikum-Kartoffelsuppe kalt oder warm
40 Min
Möhren-Tomaten-Suppe
3 Std.
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 Min
Kartoffel-Paprika-Suppe
1 Std.
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50 Min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 Min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45 Min