Tomatennudeln mit Spinat

Tomatennudeln mit Spinat

4.3 1.5K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • natives Olivenöl (z. B. von dmBio)
    10 g
  • stückige Tomaten (z. B. von dmBio)
    400 g
  • Sahne
    50 g
    50 g Sahnealternative aus Soja, (z. B. von dmBio)
  • Wasser
    130 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l) (z. B. von dmBio)
    1 Würfel
  • Pizzagewürz
    1 EL
    1 EL italienische Kräuter, getrocknet, (z. B. von dmBio)
  • Salz
    ½ TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Nudeln kurz, z.B. Penne (Trockenprodukt)
    200 g
    200 g Dinkelnudeln, Penne (z. B. von dmBio)
  • Blattspinat, TK angetaut
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 551 kcal / 2306 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 82 g
Błonnik 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...