Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 20 g de apio, en trozos (3 cm)
- 50 g de zanahoria, en trozos (3 cm)
- 60 g de cebolla, en trozos
- 500 g de carne de ternera limpia, en cubos (3 cm)
- 60 g de vino blanco seco
- 300 g de papa, en trozos (2 cm)
- 200 g de jitomate triturado
- 180 g de agua
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta molida
- 1 manzana (cualquier tipo), descorazonada, en rodajas (0,5 cm)
- 2 ramitas de romero, solo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1234 kJ / 294 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 418 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas estofadas
9h
Pollo con salsa cremosa de verduras
50 menit
Filetes al vino tinto para 2
55 Min
Estofado de pollo con chorizo y papas
45 Min
Fideos orientales con pollo
30 min
Estofado de res con fantasmas de puré de papa
1j 30 menit
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2h 15 min
Estofado de cerdo, verduras y garbanzos con cous-cous
1j
Salsa boloñesa
35 Min
Ossobuco a la milanesa
1h 10 min
Estofado de carne en salsa de mostaza y champiñones
35 Min
Estofado de pollo con chorizo y garbanzo
40 min