Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lentejas, remojadas en agua por 8 horas
-
1
cucharadita de semillas de cilantro
lub 1 cucharadita de semillas de cilantro molidas - 1 cucharadita de comino en polvo
- 1 cucharadita de sal fina
- 15 g de hojas de perejil fresco
- 135 g de zanahoria, pelada y en trozos
- 70 g de apio, en trozos
- 3 g dientes de ajo, pelados
- 65 g de cebolla, en trozos
- 1100 g de agua
- 15 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal de mar, gruesa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 760 kJ / 181 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema vegana de cilantro y espinacas
25 phút
Sopa versátil de verduras TM6
50 min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min
Ensalada de arroz integral alto en proteína TM6
55min
Quinoa con ejotes
30min
Ensalada de lentejas y berros
1h 25min
Garbanzos con espinacas
1hod. 10min
Espagueti de camote y pesto de hierbas finas
40min
Estofado de vegetales y granos en cocción lenta TM6
3 Std. 15 Min
Lentejas y arroz con cebolla frita (Mujadarrah)
1h 5 min
Pesto de espinacas y nueces
5min
Garbanzos con camote y espinacas
40min