Urządzenia i Akcesoria
Lemon meringue tart
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
sugar100 g
-
almonds30 g
-
butter, unsalted cut in pieces, plus extra for greasing200 g
-
flour340 g
-
egg1
-
salt1 pinch
-
1 tsp natural vanilla extractvanilla sugar, homemade1 ½ tsp
Lemon filling
-
sugar150 g
-
lemon zest only1
-
egg1
-
egg yolks4
-
freshly squeezed lemon juice110 g
-
butter, unsalted cut in pieces100 g
Meringue topping
-
sugar160 g
-
egg whites4
-
salt1 pinch
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
8 g
Kalorie
2178 kJ /
521 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Lemon Tart
4 godz. 30 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Quiche Lorraine
45 min
Piped Raspberry Mousse
1 godz.
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 godz. 45 min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Key Lime Pie
4 godz. 40 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 godz. 45 min