Urządzenia i Akcesoria
Lemon meringue tart
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
sugar100 g
-
almonds30 g
-
butter, unsalted cut in pieces, plus extra for greasing200 g
-
flour340 g
-
egg1
-
salt1 pinch
-
1 tsp natural vanilla extractvanilla sugar, homemade1 ½ tsp
Lemon filling
-
sugar150 g
-
lemon zest only1
-
egg1
-
egg yolks4
-
freshly squeezed lemon juice110 g
-
butter, unsalted cut in pieces100 g
Meringue topping
-
sugar160 g
-
egg whites4
-
salt1 pinch
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
8 g
Kalorie
2178 kJ /
521 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Profiteroles
2 h 15 min
Choux Pastry
2 h
Sweet Shortcrust Pastry
1 h 50 min
Sweet Shortcrust Pastry
35 min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4 h 10 min
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 h 10 min
Lemon Meringue Pie
2 h 30 min
Baked White Chocolate Caramel Cheesecake
6 h 20 min
Pear Frangipane
1 h 30 min
Pecan Pie Tarts
2 h 25 min
Bakewell Tart
1 h 50 min